Uređenje dečijih polica

Uređenje dečijih polica

21 April 2021
  • Сподели:
Heh hej, sjajno je što ste ovde da sa vama podelimo neke nove kreativne predloge vezano za organizaciju dečijih polica, bilo za knjige ili za lutke i igračke.
 
I sama znam kako izgleda osećaj ustaljenosti kada je reč o dečijem prostoru. Ponekad morate napraviti značajno drugačiju organizaciju sadržaja kako biste ponovo probudili detetovo interesovanje.
 
Tada se događa ne samo velika radost, već činite i ozbiljan poduhvat u podučavanju dece. Evo i kako:
 
- promena rasporeda ne znači i stalna kupovina novih stvari. Deca uživaju u ponovnom otkrivanju predmeta koje neko vreme nisu videli ili ih vide u novoj postavci. Ova metoda nije samo jeftina već je i efikasna.
 
- samo po jedna stvar na polici je odličan način da detetu pokažete kako se poštuju tuđi radni prostor i vreme. Pokušajte i uverićete se!
 
- čuveno pravilo manje je više važi i u ovom slučaju. Popunite svoje police a zatim sklonite barem četvrtinu sadržaja za dodatnu stimulaciju dece.
 
- odvojite vreme i zajedno sa mališanima rasporedite sadržaj, održavajte police urednim svakodnevno.
 
- prilagodite sadržaj prema sezoni. Neka bude zabavno i svečano uz godišnja doba i posebne prilike koje dolaze i odlaze tokom cele godine. Takođe pratite i raspoloženje deteta jer i njihovi interesi se menjaju tokom godine.
 
- izaberite temu za dekorisanje polica. Ovo će vam biti sjajan vodič kroz kreiranje sadržaja a klinci će biti opčinjeni svemirom, morskim životinjama, družinom savane i slično.